KOLAČIĆI

ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kako bi web stranica www.ptplastics.hr radila ispravno sa svim svojim funkcijama i kako bismo mogli nastaviti unaprjeđivati web mjesto i korisničko iskustvo, potrebni su nam kolačići.

Korištenjem ove stranice pristajete na upotrebu tih datoteka. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti web stranice koje podržavavaju ovu tehnologiju.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web mjesto sprema s vašeg poslužitelja u vaš web preglednik na vašem računalu ili mobilnom telefonu (ovisno o tome kojem uređaju pristupate), prvi put kad posjetite web stranicu. Nakon prvog posjeta, svaki put kada web preglednik zatraži identičnu stranicu od poslužitelja, kolačići se s korisničkog računala šalju na poslužitelj. Na taj način poslužitelj ima mogućnost prepoznavanja i nadgledanja web preglednika.

Pojam kolačići koristimo za sve datoteke koje prikupljaju podatke kako je gore opisano.

VRSTE KOLAČIĆA

Privremeni kolačići (sesije): Oni se automatski uklanjaju s računala kada zatvorite web preglednik. Pomoću njih web stranice pohranjuju privremene informacije.

Trajni kolačići: Oni ostaju spremljeni na vašem računalu čak i nakon što zatvorite web preglednik. Pomoću njih web stranice pohranjuju informacije – najčešće su to vaše postavke prilikom korištenja web mjesta. Trajni kolačići ostat će na vašem računalu dok ih ručno ne uklonite ili ne isteknu.

Kolačići prve strane: dolaze s web mjesta koje gledate, bilo privremeno ili trajno. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke poput imena i lozinke, tako da se ne morate prijavljivati svaki put kad posjetite.

Kolačići treće strane: Pripadaju domenama koje se razlikuju od one prikazane u adresnoj traci. Web stranice mogu sadržavati sadržaj iz drugih područja (poput natpisa), što otvara mogućnost praćenja povijesti pregledavanja korisnika. Postavke privatnosti u većini modernih preglednika omogućuju blokiranje kolačića trećih strana.

KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranu na vašem računalu. Postavkama se može upravljati i mijenjati ih u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti web mjesta.

Da biste vidjeli postavke, odaberite preglednik koji koristite (Chrome, Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 i 8 i Opera ili Safari).

Koristi li www.ptplastic.co.hr kolačiće i zašto?

Da, a s ciljem da naša web stranica pruži najbolje moguće korisničko iskustvo. Osim toga, koristimo ih i za:

Praćenje statistike posjetitelja: kolačići prikupljaju informacije o interakcijama posjetitelja na našim web stranicama. Koriste se za pohranu ostalih podataka koji se odnose na aktivnosti korisnika.

Za normalno funkcioniranje web aplikacije: kolačići služe za normalno funkcioniranje određenih značajki web mjesta koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Koje kolačiće koristi ova web stranica?

Kolačići sesije – To su kolačići koji će se automatski izbrisati kada zatvorite preglednik.
Trajni kolačići – To su kolačići koji će ostati “prijavljeni” u vašem web pregledniku dok ne isteknu ili se ručno izbrišu. Prikupljeni podaci su anonimni i ne uključuju vaše privatne podatke

Postoje li na web mjestu kolačići trećih strana?

Postoji nekoliko vanjskih usluga koje vam štede ograničene kolačiće, a ovo web mjesto nije postavilo. Ograničeni kolačići koriste se za jednostavnu upotrebu značajki koje korisnicima pružaju jednostavan pristup sadržaju.

POLITIKA KOLAČIĆA

Sav sadržaj objavljen na ovoj stranici zaštićen je autorskim pravima. Neovlaštena uporaba bilo kojeg dijela stranice i sadržaja smatra se kršenjem autorskih prava i podložna je pravnom postupku.

 

Ako se ne slažete sa sadržajem teksta u nastavku, molimo vas da ni na koji način ne ostavljate svoje podatke na ovom web mjestu. Svrha prikupljanja podataka putem obrasca je kontaktiranje korisnika radi međusobnog informiranja o aktivnostima koje radimo.

Sve podatke koje pružaju korisnici možemo koristiti za informiranje, informiranje i promociju proizvoda i aktivnosti koje provodimo. Korisnik se slaže da mu povremeno šaljemo podatke o našim aktivnostima. Svi podaci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo onima kojima su potrebni za obavljanje posla. Ni u kojem slučaju nećemo pružati ili otkrivati ​​korisničke podatke trećim stranama.

Navedene su izuzete iz nadzora od strane ovlaštenih službi izvršne i sudske vlasti, u svrhu istražnih radnji na temelju valjanog sudskog naloga.

Korisnicima redovito dajemo mogućnost izbora načina korištenja njihovih podataka, uključujući mogućnost odlučivanja žele li da se njihovi podaci uklone sa popisa koji se koriste u marketinškim kampanjama.

Da bi web stranica radila ispravno i da bismo mogli poboljšati vaše iskustvo pregledavanja, na vašem računalu mora biti pohranjena minimalna količina kolačića. Više od 90% web stranica koristi kolačiće i prema pravilima EU-a traži se pristanak korisnika. Korištenjem ove stranice pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati web mjesto, ali neke njegove značajke neće biti funkcionalne.

Ova web stranica nudi:
Mjerenje posjećenosti
Web stranica koristi Google Analytics, uslugu mjerenja prometa. Ako želite onemogućiti kolačiće s ove usluge, onemogućite kolačiće na sljedećoj poveznici:

Google Analyticshttps://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Više informacija o isključivanju kolačića

Postoji nekoliko web stranica koje isključuju pohranu kolačića za razne usluge. Za više informacija pročitajte sljedeće poveznice:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/